Období mezi zimním slunovratem a jarní rovnodenností ve škole ve Vítkovicích

Jaro nám už plnými doušky v podobě jarního kvítí a zpěvu ptáčků klepe na dveře. Dovolte mi však, abych zrekapituloval a připomenul události, které souvisejí s naší školou. Uplynul už zub času a jediné, co nám zůstane, budou vzpomínky. Dlouho to nenapínejme a pojďme si je postupně představit vážení a milí čtenáři.

Začněme prosincem minulého roku, který byl obzvláště bohatý na dárky. Naši tři malí prvňáčci oslavili slavností slabikáře. Obzvlášť dort se paní učitelce povedl.

Dne 6. prosince se slaví svátek svatého Mikuláše. I když o dva dny dříve čtvrťáci  a jedna páťačka udělali mikulášskou nadílku pro menší děti z mateřské a základní školy.

K adventu patří adventní kalendář. Na fotografii vidíte adventní kalendář, v kterým měly vždy vylosované děti připravené překvapení v podobě drobných dárků. Symbolika dvou prázdných křesel značí, že ve škole jsou všichni návštěvníci vítáni a mají u nás dveře otevřené,….

Advent je ve znamení tradic, tvoření a setkávání. Výše uvedené jsme spojili do setkání s rodiči ve škole, kde jsme měli vánoční jarmark, kde se prodávali výrobky, které vytvořily děti z mateřské školy a školky ve spolupráci s učitelkami. Pro rodiče byla připravená kavárna s bohatým programem týkající se Vánoc.

Na jarmarku prodávaly děti své vlastní výrobky, které měly během chvíle vyprodané

V pátek 8. prosince proběhlo před budovou školy rozsvícení vánočního stromku. V rámci programu bylo vystoupení dětí, které pro občany Vítkovic zazpívaly tradiční a moderní vánoční písničky.

Tuto událost si nenechal ujít svou nečekanou návštěvou nejznámější postava místních hor Krakonoš, který požehnal všem zdejším lidem a dětem.

Kdo má mé obrovské sympatie, je postava tzv. „Dobrého anděla“, která zastupuje stejnojmennou nadaci a která pomáhá dětem, kteří onemocní těžkou chorobou. Veškeré vybrané finanční prostředky jsme poslali na uvedenou nadaci s pocitem, že alespoň nějakému dítěti učiní život na chvíli o něco radostnější a šťastnější.

Moc děkuji všem, kteří obětovali svůj drahocenný čas a pomohli nám s přípravou a samotnou realizací krásného dne. Ať nám hvězda svítí nad školou napořád a připomíná nám naději všeho hezkého a dobrého v následujícím období.

Děkujeme za návštěvu v mateřské školce,…

Děkujeme za krásné chvíle, které jsme mohli sdílet s dětmi,…

V lednu na „Tři krále“ každoročně pořádá humanitární organizace Charita ČR tříkrálovou sbírku. Tentokrát jsme mohli Kašpara, Melichara a Baltazara potkat ve Vítkovicích.

Obci Vítkovice patří velký dík za poskytnutí možnosti lyžování v lyžařském areálu na Aldrově a na Jizerce, jejichž služby jsme do poslední chvíle bohatě využívali. Nápomocný nám byl i taxík, který nás vozil na běžky na Roudnici nebo na Horní Mísečky.

Školu ve Vítkovicích stihlo navštívit několik osobností, Jednou z nich je i účastnice dvou zimních olympijských her v klasickém lyžování Kája Grohová, která si připravila besedu s dětmi ze školy.

Snem každého pedagoga je pracovat s dětmi, které budou chtít vytvářet takové hodnoty, které budou pro okolí důležité. Půvabné bylo pozorovat, jak se děti samy zhostily úkolu, který obnášel nacvičení vystoupení na „Sportovním plese“ ve Vítkovicích. Moc děkuji pořadatelům plesu, že nabídli tuto možnost dětem,…

Důležité je vždy držet za jeden provaz, ať se dostaneme do jakékoliv situace.

Čtenářům, občanům Vítkovic a všem příznivcům školy přejeme krásné prožití Velikonoc. Příroda se nám touto dobou probouzí, využijme období jara k načerpání sil a pobytu v nádherně malebné přírodě, kterou máme za domem.

Váš Radim Berka